Aprilie 2016 – Săptamâna verde LIFE FOR MARSH – Activitatea C4

Sub motto-ul ,,Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”, a început săptămâna verde LIFE FOR MARSH, având scopul de a ecologiza siturile în care se desfășoară proiectul. Alături, ne-au fost ca de obicei tinerii de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, membrii ai cercului de vânătoare și elevii clasei a IX-a D de la Liceul de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță” Brașov. Împreună, aceștia au strâns 600 de saci de gunoi din zonele cunoscute deja ca fiind problematice din punct de vedere al managementului deșeurilor si au împărțit pliante informative pentru conștientizarea publicului larg. Deși media și diverși militanți pro-natura se luptă cu schimbarea percepției și atitudinii omului de rând, lupta este încă la început. Din păcate, cantitatea deșeurilor confirma din nou acesta ipoteza. Inițiativa se alătura multitudinii de acțiuni întreprinse și de către alte organizații, cu ocazia lunii pădurii (15 Martie-15 Aprilie) și venirii primăverii. Deci, hai sa fim responsabili cu mediul în care trăim și să-l păstram curat. Let’s go green!