21 aprilie 2016 – Întâlnire reglementare pășunat – C5

Ca în fiecare primăvară, la începutul perioadei de pășunat, echipa mixta de patrulare formată din membrii FC si INCDS au efectuat controale la stanele din jurul siturilor pentru a constata eventualele încălcări ale regulamentului.  Am discutat cu proprietarii de stane și i-am informat despre zonele care fac parte din sit Natura 2000 și în care nu este permis pășunatul.

Fundația Carpați, împreună cu partenerii asociați (Universitatea Transilvania din Brașov și INCDS Marin Drăcea), s-au întrunit cu factorii interesați pentru stabilirea modului de folosire a zonelor de pășunat. Au fost invitați crescători de animale de pe razele localităților din Sânpetru, Prejmer și Hărman, alături de reprezentanți ai APIA Brașov, Gărzii de Mediu, Direcției Silvice Brașov și Jandarmeria Brașov.

Astfel, în data de 21 aprilie am organizat întrunirea de reglementare a pășunatului și  am discutat cazurile concrete de încălcare a limitelor celor 2 situri. Împreuna cu autoritățile competente (Jandarmeria, Garda de Mediu Brașov, APIA Brașov), am stabilit care sunt cele mai bune  soluții pentru a evita pe viitor aceste încălcări ale limitelor sitului de către ciobani și implicit a pășunatului ilegal.