Octombrie 2015 – Plantare puieți de anin și stropirea acestora cu repelent

În cadrul acțiunii C2 ,, Refacerea stării naturale, conservarea și sprijinirea proceselor ecologice în pădurile aluviale de la Prejmer, habitat prioritar 91E0*’’ s-au executat  la începutul lunii octombrie, lucrări în vederea creșterii consistenței arboretelor, prin plantarea de puieți de anin, în locurile indicate de specialiștii INCDS Brașov în Pădurea Prejmer. Plantarea s-a făcut cu puieți de 2 ani,  fiind necesari aproximativ 900 de puieti  pentru  completarea suprafeței. Din cei 900 de puieți, 500 provin din solarul achiziționat în cadrul proiectului Life For Marsh. Acțiunea a fost realizată de specialiștii INCDS Brașov împreuna cu membrii  echipei Fundației Carpați. Tot la aceasta acțiune, după terminarea plantării puieților de anin, echipa Fundației Carpați împreună cu echipa INCDS Brașov, au desfășurat și lucrări de stropire a acestora  cu substanțe repelente împotriva cervidelor, pentru a evita eventualele pagube aduse puieților de către fauna din zona.