Iulie 2016 – Continuarea acțiunii de eliminare a speciilor invazive

În această perioadă, datorită ploilor abundente, plantele invazive au înregistrat  o creștere mai mare, și de aceea am ales să intervenim mai repede cu o noua  acțiune de eliminare a acestora, din  cele doua mlaștini din aria Proiectului. Tractorul a fost echipat cu o tocătoare de resturi vegetale, ceea ce ne-a confirmat încă odată cât este de eficient prin calitatea și rapiditatea lucrărilor efectuate. Este ușor de observat  cum treptat speciile de interes comunitar încep să câștige teren și le înlocuiesc pe cele invazive. Pentru o combatere eficientă a acestor specii, am efectuat lucrările în sezonul de vegetație, înainte ca acestea să producă semințe, concurența pentru apă, efectul copleșitor și invadant fiind mult diminuat asupra speciilor ocrotite, acest lucru fiind vizibil prin extinderea habitatelor prioritare și prin prezența unui număr  mai mare de specii tipice habitatelor de mlaștină.