Punct de vedere non-formal: enduro în aria protejată Codru Moma din Munții Apuseni

Fiecare element al naturii are rolul său!

Scopul ariilor naturale protejate este menținerea pe termen lung a biodiversității, asigurându-se astfel calitatea vieții!

Obiectivul principal de conservare care a stat la baza înființării ariilor naturale protejate îl constituie menținerea interacțiunii armonioase a omului cu natura prin protejarea diversității habitatelor, speciilor şi peisajului, promovând păstrarea folosințelor tradiționale ale terenurilor, încurajarea şi consolidarea activităților, practicilor şi culturii tradiționale ale populației locale, oferind publicului posibilități de recreere sau turism.

OMUL este dator să respecte natura pentru tot ceea ce ea oferă!

O competiție enduro nu poate fi avizată favorabil într-un sit Natura 2000 (acest fapt e dovedit incontestabil prin articole de lege). Înțelegem că este un sport apreciat şi practicat de multă lume. Nu suntem împotriva practicării acestui sport, însă considerăm că poate fi practicat cu responsabilitate alegându-se alte zone care nu sunt protejate, unde impactul asupra mediului nu este atât de mare.

Menționăm că avem în vedere fiecare aspect ilegal din interiorul ariilor protejate. Cei care arată cu degetul alte ilegalități sunt rugați să le anunțe şi să le demonstreze. Vom interveni pentru îndeplinirea scopului de conservare şi utilitate durabilă.

Dragi practicanţi de enduro, vă rugăm să vă alegeţi cu grijă şi responsabilitate traseele! Când este bunăvoinţă soluţii se găsesc!

Mesajul pe care dorim să-l transmitem se referă la nevoia de menţinere a echilibrului în natură care poate fi realizat prin aportul şi responsabilitatea fiecărui OM în parte!

 

Posted on aprilie 25, 2016 in News

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to Top